טיפים למניעת החזר תשלום
יש לכם חנות וירטואלית ברשת ואתם משקיעים בה לא מעט, אתם משפרים כל הזמן את עמודי המכירה, מקדמים את החנות ברשת, משפרים את העיצוב שלה ומספקים שירות לקוחות מצוין. החנות עובדת יפה ואתם מוכרים לא מעט... אבל יש מקרים בהם לאחר הרכישה הלקוח יוצר אתכם קשר ומבקש החזר תשלום, מבקש לבטל את העסקה עוד לפני ששלחתם לו את המוצר. נכון, זה לא קורה הרבה אך בכל זאת, גם עם מקרים מעטים יחסית צריך להתמודד, והנה כמה טיפים למניעת החזר תשלום ללקוחות שלכם, טיפים למניעת ביטולי עסקאות.
אל תטרטרו את הלקוח שלכם
נתחיל מהסוף, אם הלקוח ביטל את העסקה ומבקש החזר ועשיתם כל מה שיכולתם בשביל לשכנע אותו שלא יעשה את זה, אל תעשו לו חיים קשים ואל תטרטרו אותו והחזירו לו את הכסף, בעיקר אם אתם לא מפסידים כלום. אל תשכחו שלקוח לא מרוצה יכול "לשרוף" אתכם ברשתות החברתיות והחזר תשלום פשוט ומהיר יגביר את המינות שלכם הן מולו והן מול אחרים להם הוא יספר על המקרה.
ספקו תיאורים מדוייקים
בדרך כלל לקוח שמבטל רכישה ומבקש החזר, הוא לקוח שלא בטוח במוצר אותו הוא רכש ועכשיו אחרי שהוא כבר שילם הוא התחיל לחשוש. עשו הכול בכדי להימנע מלהגיע לרגע הזה ואת זה תעשו על ידי תיאורי מוצרים מדויקים, הטמעת כל הפרטים הדרושים בנוגע לגודל, משקל וכדומה. בנוסף, השקיע בצילום איכותי של המוצר ועדיף מכמה זוויות, ספקו ללקוח הפוטנציאלי שלכם את כל האינפורמציה בכדי שהוא יהיה רגוע שרכש את המוצר הנכון ובמקום הנכון.
ספרו שהקנייה מאובטחת
מדיניות החזרת מוצרים
מדיניות החזרת מוצרים תעשה לכם את העבודה ותוריד לא מעט לחץ מהלקוח בנוגע למוצר אותו הוא רוכש. אם הם יידעו שתוך פרק זמן מסוים הם יכולים להחזיר את המוצר זה יגביר את רמת האמינות של החנות ויקטין את ביטולי ההזמנות ובקשת ההחזרים.
צרו קשר עם הלקוח
בקנייה באינטרנט, יש לפעמים את התחושה שלא קונים מבני אדם אלא ממכונה. יש לקוחות שנלחצים מזה ומבטלים את הקנייה, ומה שאתם יכולים לעשות רגע לפני ההחזר הוא ליצור איתם קשר, לתת להם להבין שיש מישהו מאחורי הקנייה, יש מי שדואג להם ויש מי שמטפל בהם. נסו לשכנע אותם למה כדאי להם לרכוש את המוצר אבל כפי שציינו, אל תלחצו יותר מידי.
מאמרים נוספים